OPERSIS 1999 SL

C/ Tirso de molina, nº36
08940 Cornellà de Llobregat
Barcelona, Espanya

T. 93 475 06 55
F. 93 377 92 67

Arquitectes

Tornar a l'inici

Opersis ha assumit encàrrecs complexos en edificis emblemàtics d’arquitectes mundialment reconeguts, respectant el projecte de cada arquitecte, aportant solucions estructurals i estètiques.
 
Richard Rogers | Florència, Itàlia, 1933

Va néixer a Itàlia, però més tard va adquirir la nacionalitat britànica. Va estudiar a l’Architectural Association a Londres i l’any 1962 es va graduar a la Universitat de Yale. Allà va conèixer Norman Foster, amb qui es va associar formant Team 4, amb les seves respectives dones. El grup es va separar l’any 1967 i Rogers es va associar amb l’italià Renzo Piano.
Director per a l’arquitectura i l’urbanisme del Greater London Authority, milita activament al partit laborista britànic. Des de l’any 1991 ostenta el títol de Sir i l’any 1997 va ser designat membre de la Cambra de Lores.
L’any 2007 va rebre el prestigiós premi Pritzker. També ha rebut altres guardons com la Medalla d’Or del Royal Institute of British Architects l’any 1985, la Medalla de Thomas Jefferson Memorial Foundation l’any 1999, i el Praemium Imperiale l’any 2000.
Entre moltes altres obres, amb Renzo Piano, va dissenyar el Centre Georges Pompidou de París. I amb Antonio Lamela, l’edifici de la Terminal T4 de l’aeroport de Barajas.

Opersis ha rebut l’encàrrec d’executar els interiors d’una de les seves obres destacades: el Centre Lúdic i d’oci de Las Arenas de Barcelona.

 

...................................................................................................................................................
Zaha Hadid | Bagdad, Irak, 1950

Arquitecta angloiraquí afincada a Londres. Graduada en matemàtiques per la Universitat Americana de Beirut, abans d’estudiar en l’Architectural Association de Londres. Després de treballar un temps a l’estudi Office for Metropolitan Arquitecture, l’any 1979 va crear el seu propi despatx a Londres. Durant els anys 80 també va impartir classes a l’Architectural Association.
Ha guanyat nombrosos concursos internacionals, però molts dels seus dissenys no es van construir mai, per la complexitat de les seves formes.
L’any 2003 va rebre el Premi d’Arquitectura Contemporània Mies van der Rohe i l’any 2004 va ser la primera dona que va rebre el premi Pritzker, el reconeixement més important en arquitectura. Prèviament va obtenir l’Ordre de l’Imperi Britànic per serveis a l’arquitectura.
Entre les seves obres destaquen el Centre d’Art Rosenthal a Cincinnati, i The Peak a Hong Kong.

Opersis ha treballat en l’execució del revestiment interior d’una de les seves obres destacades: el Pavelló Pont de l’Exposició Internacional de Saragossa 2008.

 

...................................................................................................................................................
Frank Ghery | Toronto, Canadà, 1929

Va néixer al Canadà, però més tard va adoptar la nacionalitat nord-americana. L’any 1954 es va graduar en arquitectura i posteriorment va estudiar urbanisme a l’Escola de Disseny de la Universitat de Harvard.
Després de treballar durant diversos anys a Los Angeles i a París, Gerhy va obrir el seu propi despatx d’arquitectura a Los Angeles. En les seves obres destaquen la qualitat de disseny amb el joc de volums. És un dels arquitectes contemporanis que, sense abandonar aspectes com la funcionalitat de l’edifici i la seva integració en l’entorn, considera que l’arquitectura és una obra d’art, tal com ho és l’escultura. 
Frank Gehry ha rebut nombrosos i prestigiosos premis com el Pritzker l’any 1989, la Medalla d’Or del American Institute of Architects el 1999 i la Medalla d’Or del Royal Institute of British Architects l’any 2000.

Opersis  (Kooplad-Drywall-UTE)  s’ha encarregat de construir els volums interiors d’una de les seves obres més emblemàtiques: el Museu Guggenheim de Bilbao.

 

...................................................................................................................................................
Richard Meier | Nova Jersey, Estats Units, 1934

Va estudiar arquitectura a la Universitat Cornell. Després de treballar a diversos despatxos d’arquitectes, l’any 1963 va obrir el seu propi estudi. Influenciat per arquitectes com Frank Lloyd Wright i Le Corbusier, Meier dóna molta importància en les seves obres a la claredat de línies, a l’harmonia, als espais i a la llum. La majoria del seus edificis són blancs, el color que considera més pur, perquè reuneix tots els altres i canvia de tonalitat durant el dia. 
Entre d’altres, l’any 1984 va rebre el premi Pritzker, el reconeixement més important en arquitectura, i el 1997 va guanyar el màxim guardó nordamericà, la Medalla d’Or del Royal Institute of British Architects.
És arquitecte, entre moltes d’altres obres, del Centre Getty a Los Angeles i del Museu del Ara Pacis a Roma.

Opersis (Drywall) s’ha encarregat de construir els interiors d’una de les seves obres destacades: el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

 

...................................................................................................................................................
Gae Aulenti | Udine, Itàlia, 1927

Gateana Aulenti es llicencia l’any 1954 a la Facultat d’Arquitectura del Politècnic de Milan i comença la seva col·laboració amb la revista Casabella, dirigida per Ernesto Nathan Rogers. És una de les poques dones que ha deixat una profunda empremta en l’arquitectura internacional i també en l’escenografia teatral i en el disseny industrial.
És membre honorari de l’American Institute of Architects i del Bund Deutscher Arkitekten. L’any 1984 va ser nomenada presidenta de l’Acadèmia de Belles Arts de Brera, a Milà.
Entre d’altres premis, l’any 1983 rep la Medaille d’Architecture de la Académie d’Architecture de París. L’any 1984 guanya el premi Joseph Hoffman de Viena. L’any 1987 rep el títol de Chevalier de la Légion d’Honneur de París i el 1995, la condecoració de Cavaliere di Gran Croce de la República Italiana.
Entre les seves múltiples obres, està el Musée d’Orsay de París.

Opersis (a UTE amb Acadinsa) s’ha encarregat de l’execució dels interiors d’una de les seves obres més destacades: el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) en el Palau Nacional de Montjuïc de Barcelona.

 

...................................................................................................................................................
 
OPERSIS 1999 SL © 2011 - Tots els drets reservats - Nota legal - Mapa web - INTRANET- Disseny web Creació Singular